keskiviikkona

Gratiini , gratinointi

Kasvisten, miksi ei muunkin ruoan gratinointi lisää ruoan "kauneutta" ja maukkautta. Helppo ja nopea valmistaa.



Kuvassa on gratinoituna kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa.



Tarvittavat ainekset löytyy jokaisesta kodista, gratiiniin saa kivasti eri makuja lisäämällä erilaisia juustoja. Perus gratiini tehdään samalla tapaa kuin valkokastike, mutta loppuvaiheissa sekaan heitellään juusto. Kastikkeen koostumuksella ja määrällä voidaan vaikuttaa lopputulokseen eli halutaanko gratiini juoksevaksi(kastike) vai paksuksi. Kuvan kastike on jätetty juoksevaksi jolloin sain samalla vaivalla kastikkeen kalalle.

Kastikkeeseen(gratiini) tarvitset.
  • vehnäjauhoja
  • maitoa
  • öljyä, voita
  • suolaa
  • musta tai valkopippuria(valkoinen hyvää kalalle)
  • juustoa, kaikki käy. Homeisilla saa kivan maun vaihteluksi.
Öljyä/voita kattilaan, perään vehnäjauhoa jota keitellään hetki öljyssä. Lisätään maitoa parissa erässä jotta kastike ei paakkuunnu ja keitellään hetki. Heitetään sekaan nyt juustot raastettuna ja varotaan kastikkeen pohjaan palamista. Maustetaan, hämmennellään ja valmis!

Kun kastike on valmista kaadetaan se pilkottujen vihannesten päälle, niskaan voi vielä heittää juustoraastetta. Uuniin 220 astetta noin 20 minuuttia kunnes väri on kaunis. Kalan rinnalle ja kitaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti